Brug for at vide mere om snittegninger? – læs med her

At være i en byggeproces som en helt almindelig og gennemsnitlige dansker kan fremtvinge mange forskellige følelser. For det første er du helt sikkert spændt på at komme i gang med et nyt projekt – og selvfølgelig også spændt på resultatet af dette. For det andet føler du helt sikkert også en masse andre overvældende følelser, som både skaber mere forvirring og stress.

Der er rigtig mange ting, som du skal have godt styr på, og derfor leder du nok også efter et sted, hvor du kan finde en smule mere vejledning. Derfor finder du her en kort introduktion til noget så centralt som en snittegning.

Hvad er en snittegning egentlig?

For at starte ud helt generelt, er det en god idé at fastslå, hvad en snittegning rent faktisk er. For som ved mange andre processer, man aldrig før har set sig selv i, så er der i denne sammenhæng også behov for lære den interne terminologi godt at kende.

For folk i branchen er en snittegning således ikke noget nyt. For dem er det meget simpelt en teknisk tegning, som viser det lodrette tværsnit igennem både en bygning og dennes fundament. Det er strengt talt simpelt nok i sig selv, men det betyder jo ikke, at alle har den grundlæggende viden, inden et projekt påbegyndes.

Skal jeg bruge en snittegning i mit projekt?

Når det er blevet fastlagt, hvad en snittegning rent faktisk er, kan man med stor fordel udbrede sin viden til også at omfatte, hvad denne tegning så bliver brugt til rent praktisk.

Her kommer det måske ikke som en særlig stor overraskelse, at tegningen er med til at beskrive de indre konstruktioner af en bygning. Denne giver således et godt overblik over forskellige dimensioner og konstruktioner. Dette overblik er noget, som alle på et projekt kan vende tilbage til og bruge til deres egne opgaver.

Hvem kan lave en snittegning for mig?

Afslutningsvis er det en rigtig god idé også at blive bekendt med, hvem der egentlig så kan lave denne centrale snittegning. Som regel bliver denne fremstillet af en arkitekt, som samtidig har styr på de mange andre dele af hele projektet.

Med stor fordel er det således den samme arkitekt, som har udført andet arbejde på projektet. På den måde får alle et bedre udgangspunkt at starte ud fra, uden at du behøver at finde ny arbejdskraft.