Hvad bruger man armeringsstål til?

Selvom armeringsstål er et velkendt materiale og stykke stål inden for byggeindustrien, som bruges i for eksempel beton, er det ikke sikkert, at alle kender til dets funktioner og egenskaber. Samtidig er det heller ikke sikkert, at alle ved, at det faktisk også kan bruges i haven og være til stor gavn for meget.

Derfor kan du læse med her og få et tip eller to til, hvad et materiale som armeringsstål faktisk kan bruges til, når det drejer sig om haven.

Armeringsstål ved planter og bed

Det er nok de færreste, der forbinder blomster og naturen med noget, der omhandler stål. Men med armeringsstål kan man anskaffe sig det, der hedder et armeringsnet. Og hvad er det, og hvordan kan det gavne min have?

Et armeringsnet er blot flere stykker armeringsstål vandret og lodret som er sammensat til et net. Det kan være praktisk at sætte op ved siden af planter, der vokser vildt, og som derved kan vokse op og rundt om nettet og danne et flot plantebed. Har det ikke interesse, kan armeringsnettet også sættes rundt om planter og bede for at beskytte dem. Armeringsnettet kan nemlig beskytte planterne mod kæledyr og holde dem væk fra at spise planterne, grave huller omkring planterne eller holde dem fra at lege ved planterne.

Armeringsstål som hegn til naboen

Armeringsstål som materiale i et armeringsnet kan også bruges som hegn over til naboen. Enten som midlertidigt hegn, indtil en hæk er vokset op, eller for at en hund ikke løber væk.

Hvis man synes, at et armeringsnet ikke er det kønneste over til naboen, kan man dekorere det med nymalet træpæle, der kan bruges som fundament ude i begge sider samt ovenpå nettet. Det kan skabe et mere pænt udseende rundt om nettet, så det industrielle syn på det udskiftes med et pænt syn af et hegn.