Få et større overblik over jeres byggerod ved at fokusere specifikke steder først

Det var en god ide, at I selv skulle stå for at renovere huset. Det var også en god ide, at det skulle stå færdigt, før I kunne rykke ind. Men hvorfor virker det hele til at gå så langsomt og som en rigtig dårlig ide lige nu?

Fordi I ikke har lagt en god nok plan. Fordi de mange forskellige projekter overlapper hinanden og det er umuligt for jer at blive færdige, før det næste projekt opstår.

Lyder det en smule som jeres situation? Så læs endelig videre her og få noget hjælp.

Lad haven gro stor og vild

Det allerførste og måske allerbedste råd er, at I skal droppe de mange bolde, der flyver omkring ørene på jer. Drop at lave haveprojekter nu. Drop at tænke på, hvilke materialer I skal købe til terrassen og hvor og hvornår I skal plante jeres bede.

Haven kan få lov at styre sig selv for nu. Det handler ikke om at have en smuk have lige nu. Det handler om at have en smukt og praktisk hjem, som I kan bo i. I kan altså få lavet højbed med lækkert højbedsmuld, men tag det nu til den tid.

Den samme tankegang skal I bruge hele tiden. Kig på huset og tag en meget dyb vejrtrækning. Hvad er det store projekter, som mangler lige nu?

Få de allerstørste og mest nødvendige projekter skrevet ned på et papir. Noget af det vil I ikke kunne klare selv som at lægge nyt tag, banke vægge eller bygge tilbygningen. Så få det bestilt og få en så konkret dato som muligt. Det var første skridt.

Fremtidige projekter skal overvejes – ikke arbejdes på

Når der styr på det helt store, går I til det lidt mindre – som kan laves uden at forstyrre de store projekter. Det er f.eks. dumt at begynde at slibe gulv, inden der skal males et arbejdes med store elementer i huset mm.

Tag den næste naturlige skridt i byggeprocessen. Lad være med at tænke på de fremtidige projekter som hemsen, terrassen eller andet. Få gjort klar inde i huset.

Det kan være, der skal isoleres, skiftes gulv, skiftes vinduer, installeres køkken mm. Tag samme princip som før og vælg det største og mest krævende først og læg kræfterne deri.

De store linjer allerførst

Når de store linjer for boligen er lagt, kan I begynde at forestille jer, hvordan resten af boligen skal se ud. Det giver et langt bedre overblik, når man ved, at tømreren kommer der og der. Elektrikeren kommer og installerer køkkenet der osv.

Nu bliver der tid til, at I kan drømme lidt og overveje de næste skridt, men lad være med at gå i gang med dem. Huset skal bygges eller renoveres fra punkt til punkt. Det handler altså om at have tålmodighed og en god sans for planlægning, så det hele går, som det skal uden nogle store problemer, der står i vejen for selve byggeprojektet.